Nieuwbouw 15 woningen te Werkense Polder II

Op de hoek van de Richter en Buitenlaag komt het door FIT ontworpen nieuwbouw plan van 15 woningen. Deze nieuwbouw maakt het uitbreidingsplan Werkense Polder II af en vormt hiermee de entree van de wijk.

Op het kavel zullen 13 rijwoningen komen en 1x twee onder een kap woning. Gekozen is om 5x rijwoning aan de zuidzijde en 8x rijwoningen aan de westzijde te situeren waardoor er een hoogwaardige entree ontstaat voor de wijk en een groene aanblik van deze wijk.

Onder moderne jaren ‘30 architectuur zijn de woningen vormgegeven in een roodbruine en lichte baksteen. Deze lichte baksteen speelt een belangrijke rol voor de identiteit van het plan. Het verfraait en sluit aan op de bestaande bebouwing van de toegangsroute van de wijk.

Bijzonder aan het project is dat FIT hierbij ook de verantwoording over het ontwerp heeft genomen. Door nauwe samenwerking tussen de engineering van FIT en vervolgens bouwbedrijf van der Heijden zijn keuzes integraal opgelost. Het komt de belevingswaarde ten goede, verkort bouwprocessen en reduceert uiteindelijk de kosten. 

Project locatie
Werkendam, Werkense Polder II

Project omvang
15 woningen

Opdrachtgever
van der Heijden bouw en ontwikkeling

Architect
FIT bv

Aannemer
van der Heijden bouw en ontwikkeling

Fit-Support