Realisatie nieuw kantoor FIT

Van een houtwerkplaats naar een digitale werkplaats.

De schaafbank maakt plaats voor computers met 3D modellen, overheaddeuren worden vervangen door glazen puien en het plafond wordt vernieuwd met nieuw hout uit de oude schaafbank.

De huidige timmerfabriek van Van der Heijden ondervindt een totale transformatie naar een energie neutrale werkomgeving. De timmerfabriek zal verplaatst en opgesplitst worden waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw en zelfstandig kantoor van FIT. De transformatie biedt ruimte voor 15 werkplekken, een vergaderruimte en een centraal gelegen overlegruimte.

Gevelopeningen, die gevormd zijn door de magazijndeuren, staan aan de basis van het ontwerp. Het geeft de nieuwe ruimte een open werksfeer, waarnaast er ruimte is voor privacy in de naastgelegen lagere werkruimten. De oude magazijndeur wordt geaccentueerd door een omkadering van hout wat een verwijzing geeft naar de oude timmerfabriek.



Project locatie
Schaijk

Project omvang
Kantoorgebouw

Opdrachtgever
FIT / Van der Heijden

Gebruiker
FIT bv

Architect
FIT bv

Aannemer
Van der Heijden bouw en ontwikkeling

Fit-Support